Steeds vaker wordt video ingezet als marketingmiddel bij het presenteren van het bedrijf of een nieuw product. Misschien heb jij wel een mooie bedrijfsfilm op de plank liggen, die niet gedistribueerd wordt en waar weinig views voor zijn. Of je bent je aan het oriënteren op het laten maken van een bedrijfsvideo. Een belangrijke vraag is dan: hoe distribueer je de video? Welke toepassingen zijn er? Lees deze blog en je weet 5 toepassingen die je kunt gebruiken voor jouw video.
Wat is het doel van de video?
Voordat je bepaalt op welke wijze je de video gaat distribueren denk je na over het doel van de video. Dit heeft alles te maken met het type video. Wil je medewerkers intern bijvoorbeeld op de hoogte brengen over een nieuwe manier van werken of wordt de video ingezet om reclame te maken voor je bedrijf, een nieuwe product of dienstverlening? Bevat je video informatie die privacygevoelig ligt of mag de video door iedereen bekeken worden?
Nadat je het doel van de video helder in kaart hebt gebracht, bepaal je de wijze waarop je de video gaat distribueren. We nemen hierbij de verschillende mogelijkheden van een bedrijfsvideo in gedachten. Deze kun je zowel via online kanalen of offline kanalen distribueren.
Online
Online zijn er veel middelen om je video zowel betaald als gratis onder de aandacht te brengen van je doelgroep.
- Website
Video is een mooi middel om in te zetten op de eigen website. Dit kan door de bedrijfsvideo een prominente plek te geven in de header van de website of door de video te plaatsen onder een subkop, bijvoorbeeld onder ‘Over ons’. Bezoekers die graag meer over je bedrijf te weten willen komen, krijgen de video te zien wanneer ze op zoek zijn naar meer informatie. Een voorbeeld van het presenteren van je bedrijfsvideo op de website, vind je op de website van WebNL.
- Adverteren
Video wordt steeds vaker ingezet om te adverteren. Video triggert beter en heeft meer impact. Adverteren met video kan bijvoorbeeld op de volgende kanalen:
– YouTube: Op YouTube kun je bij het adverteren specifieke video’s targeten in jouw branche waar de videoadvertentie vertoond wordt. Zo bereik je de juiste doelgroep met jouw video. Er zijn verschillende opties voor het adverteren. Zo kun je op YouTube een videoadvertentie instellen die na 10 seconden weggeklikt kan worden of een videoadvertentie die per se afgekeken moet worden voordat de daadwerkelijke video vertoond wordt. Bij de eerste variant betaal je alleen voor de view wanneer de video helemaal is bekeken. Zo bereik je alleen die mensen die interesse hebben.
– Facebook: Op Facebook kunnen video’s worden geüpload en direct als advertentie worden ingezet. Aan het eind van de video kan een call-to-action button worden toegevoegd om de kijker bijvoorbeeld naar een landingspagina op je website te sturen. Het voordeel van Facebook is dat de doelgroep heel specifiek kan worden bepaald op basis van demografie, leeftijd, interesses, functies, enz.
- YouTube
Na Google is YouTube één van de grootste zoekmachines. Vaak gebruiken consumenten dit platform tijdens hun zoektocht naar meer informatie. Het gebeurt regelmatig dat video’s van YouTube ook zichtbaar zijn tussen de zoekresultaten van Google. Reden om je video ook via dit platform onder de aandacht te brengen! Maak je eigen YouTube kanaal en voeg de video hieraan toe. Google kan de waarde van de video niet beoordelen, waardoor het belangrijk is dat je een duidelijke titel en beschrijving aan de video toevoegt met kernwoorden van de video en de bedrijfsnaam. Hierdoor kan de video geïndexeerd worden op het zoekwoord dat jij belangrijk vindt. Naast YouTube kan ook Vimeo ingezet worden om je video’s te distribueren. De verschillen tussen beide videoplatformen behandelen we in een volgend blog.
Offline
Offline zijn er ook verschillende manieren om video in te zetten.
- Salesgesprekken
Ontmoet je de potentiële klant voor het eerst? Dan vertel je tijdens het kennismakingsgesprek wie het bedrijf is. Hoe het bedrijf op de klant overkomt heeft alles te maken met de wijze waarop je als accountmanager over het bedrijf vertelt. Als accountmanager kun je vaak lastig de identiteit van het gehele bedrijf overbrengen. Video is een professionele manier om de potentiële klant tijdens een salesgesprek kennis met je te laten maken.
- Presentaties
Geef je een presentatie op een beurs of netwerkborrel? Dan start je je presentatie altijd met het voorstellen van jezelf én het bedrijf waar je werkt. Begin je de presentatie met een bedrijfsvideo, dan heb je direct een goede binnenkomer! Bij WebNL passen we dit principe ook toe met onze nieuwe bedrijfsvideo.
Neem vrijblijvend contact met ons op